Rádiórendszerek tervezése, kulcsrakész rendszerek

 

Üzleti filozófiánk az, hogy szakterületünkön a lehető a legszélesebbkörű szolgáltatást nyújtsuk. Ehhez hozzátartoznak a rádiórendszerek is.

A rádiórendszerek esetében a fő feladatot a telepített rádiók jelentik. Telepített rádiók engedélyeztetéséhez szükség van egy úgynevezett hatósági besugárzási tervre is.

Rádiórendszerek tervezése, kulcsrakész rendszerek

 

A megrendelővel elöször bejárjuk azt a terepet, amit be kell sugározni, azaz ahol a rendszer kézi rádióit szeretné használni. Ezek után megnézzük, hol helyezhető el a fix rádió, hány helyről szeretnék müködtetni és, hogy hová lehet feltenni a telepített rádió antennáját. Ha nincs olyan épület, ahová az antennát el lehet helyezni, akkor antennatornyot kell telepíteni. Ha a rádió messze esik a kezelés helyétől, vagy többen szeretnék használni, akkor pedig távkezelőre van szükség.

Kivitelező csapatunk szintén részt vesz az előzetes szemlén. A jelenlévő hármas csapat, a megrendelő, a tervező és a kivitelező együtt határozza meg a fentieket a megrendelő kivánságainak messzemenő figyelembe vételével.

Mindezek rögzítése után a tervező megalkotja a besugárzási , valamint a kivitelezési tervet.

kulcsrakész rendszerek

 

Szolgáltatásunk részét képezi a terv engedélyeztetése is, ami tulajdonképpen a terv érvényesítése is, mert csak helyes tervet engedélyeznek.

Az engedély birtokában a kivitelező csapat megvalósítja a tervet.

Az utolsó fázis a beüzemelés, az átadás és  - szükség szerint - a betanítás.

Példák rádiórendszerre:

Diszpécser-rendszer: Egy telepített rádió van, ennél működik a csapat irányítója, a diszpécser. Tipikus diszpécser-rendszer a taxisok rendszere.

Átjátszós rendszer. Itt azért van szükség átjátszóra, mert az egyes kézi rádiók olyan távol vannak egymástól, hogy nem érik el egymást. Egy magasabb helyen - épületen vagy tornyon elhelyezkedő antennával működő átjátszó jóval messzebb "lát".